UFO NURİ - İSTİKBAL GÖKLERDEDİR***4.BÖLÜM******

Bir gün Tugay Komutanın bölükleri denetliyeceği söylendi.Kar çok yağmış, her yeri kaplamıştı.Üç gündür kardan dolayı içerideydik ve sabah sporu filan yapmıyorduk.Denetleme hazırlıkları üç gün önceden başladı, binaları tertemiz yaptık.Nihayet beklenen gün geldi. İçtima alanında toplandık.Ben uzun boylu olduğum için en önde flama tutuyordum. Komutan gayet sakin yanıma geldi ve bir soru sordu.Gür sesimle bir tekmil patlattım.Tugay komutanı boş bulunmuş olacak, bağırmamla yerinden zıpladı ve bana döndü;
“- Ne biçim bağırıyorsun be evladım.Az daha kulağımın zarını patlatacaktın!...”Yanındaki Emir Subayı ve Kurmay başkanı gülmemek için kendilerini zor tuttular. Başka bir askere sordu;
“- Her gün spor yapıyor musunuz?...”Asker alt devreydi ve çok heyecanlandı.Belli belirsiz bir şeyler söyledi.Takım Komando Çavuşu hemen atladı.Güya durumu düzeltecek;
“- Ben Abuzer Kartal, Adıyaman.İkinci Takım Komando Çavuşuyum.Evet komutanım.Sabah, öğle, akşam, günde üç öğün, yemekten önce aç karnına spor yapıyoruz...”, dedi.Komutan;
“- Yani bu gün de spor yaptınız değil mi?...” diye sorduğunda film burada başladı;
“- Evet Komutanım.Hiç aksatmadan kar da yağsa, yağmur da yağsa sporumuzu hiç aksatmayız”
Tugay komutanı;
“- O zaman yürüyün bomba çukuruna!...” dedi.Komutan önde biz arkada bomba çukuruna yürüdük.Komutan etrafa baktı, her yer taze kar.Çavuşa döndü;
“- Hani hergün spor yapıyordunuz?...Karın üzerinde bir tane postal izi yok.Askerler bomba atmaya uçarak mı geliyor?Hamza Kartal bana yalan söyleme!...”dedi.Denetleme bittikten sonra Bölük Komutanımız ve arkadaşlar gülüştük...Abuzer Kartal çavuşa da “Uçan Kartal” ismini taktık.Geceleri tek eğlencemiz radyo dinlemek ve Gazinoda çay içip, televizyon izlemekti.Genelde Radyodan İstekler falan yapıyoruz.İşte bu şarkı Eğridir dağ Komondo birliğinden, gurbetteki sevgilim bilmem kime gitsin falan...Benzeri telsizden arkadaşlarla bazen atışmalar yapardık.Ben aynen şöyle bi istek istemiştim;
“- Ben Eğridir Dağ Komando 2.Bölükten Ufo Nuri.Uzaylı sevgililerim için Tarkan’dan “Yakalarsam muck muck...” şarkısını istiyorum...”Tabi bu yaptığım anonsu Komutan duyuyor ve telsizden şöyle bir konuşma yapıyor;
“- Işıkları yanmayan, şarjı basmayan dünyalılar için ben de...Tarkan’ dan “oynama şıkıdım şıkıdım” şarkısını armağan ediyorum...”
Askeriyede her günüm bir vukuatla geçiyordu.Nöbette uyumak, çarşıdan alkollü dönmek, izinsiz cep telefonu kullanmak gibi suçlardan ceza alıyordum.Patetes çuvalının tamamını soymak, bulaşıkları yıkamak, yatakhaneyi pas pas yapmak aldığım cezalar arasındaydı.Tabi bu kadar çok vukuatı olan birisi mutlaka göze batar.Şafak bir ay kalmıştı.Komutanlar bile illah etmiş ve benim teskeremi almam için gün sayar olmuşlardı.Neyse kışın denetleme zamanı dışarda kar yağdığı için gazinoda spor yapıyorduk bir Astsubayımız vardı; olmaz olsun. Bu da gazinoda oturmuş çay içiyor, bende bunun yanından selam vermeden geçtim ve arka taraftaki sandalyeye oturdum.Televizyonda Kasımpaşaspor ile Fenerbahçespor’ un maçı oynuyordu;
“- Hey usta maç kaç kaç?”, diye seslendim.Tabi adam bana uyuz ya.Bir de üstüne üstlük Fenerli.Fenerbahçe de o gün yenilmesin mi;
“- Asker... Komutan var karşında, neden selam vermeden yanımdan geçip izinsiz oturuyorsun?Çabuk gel buraya!...”dedi ve kalkıp karşısına geçtim.Adam oturduğu sandalyeden kalkıp bi tokat attı.Kafam koptu sandım;
“- Komutanım, hadi biz askerliği bitirip gideceğiz.Sen ne zaman öğreneceksin kapalı alanda elle selam verilmeyeceğini?Seni yaptığın bu davranıştan dolayı En büyük Komutana şikayet edeceğim...”
“- İstediğin yere şikayet et.Etmezsen bölesin(iki parmağını halka şekli yaptı)Hani var mı görgü şahidin?...”
“- Gazinodaki her asker olayı gördü.Değil mi arkadaşlar?...”
Kimse olayı görmediğini söyledi ve gazino birden dağıldı.Komutan alay ederek söylendi.Biz de boşu boşuna yediğimiz tokatla ortada kalakaldık.