Yazıcılık
Askere giderken yazıcı olmayı hedefleyenler var. Fakat yazıcılık haberciliğe göre daha az artısı olan bir görev. En başta komutanınız bir subay değil astsubay. Bu da sizin rahatlığınızın ve ayrıcalığınızın bir sınırı olduğu anlamına geliyor. İşin güzel tarafı bütün gün sıcak bir ortamda, oturarak çalışıyorsunuz. İşiniz öyle çok ağır değil. İçtimalara çıkıyorsunuz, yat saatine çoğu zaman uymak zorundasınız ama mıntıkalara her zaman çıkmazsınız, çıksanız da günde en fazla 15 dakika yaparsınız. Boş gezecek, çene çalacak zamanınız olur.
Riski eğer egosu yüksek bir komutana denk gelirseniz hayatınızın zindan olması. Çünkü komutanla aynı odayı paylaşıyorsunuz. Güzelliği akşam o oda size ait. Bilgisayarda film seyredip sigara tellendirebilirsiniz. Tabii ki yakalanmadığınız sürece.
Valla Helen Sanki Askerlik Yapmış GibisinBen Askerde Yazıcıydım Valla Gayette İyiydim Yani
Saolsun Hasan Baba İyi Bakıyordu Bana.
Not : Yazıcılığın Söylemediğiniz Birkaç Tarafıda Var ,
İlk Olarak O Odaya Görevli Olarak İşe Başlarken "Odada Olanları Dışarda Hiç Kimseye Sözlü Veya Yazılı Şekilde Bildirmeyeceğinize Dair Belge İmzalıyorsunuz" Söylerseniz Düşünün Başınıza Gelecekleri.
İkinci Olarak Güzel Bir Tarafı Var ki Ben Girdim Tehlikeye Yaptım Bunu ( Keşke Yapmasaydım Ama Gurbet İşte Çekilmiyor),
Asker İzne Giderken Şubeye İzin Kağıdının Bir Kopyası Gönderilir Bi Tane Dosyasına Bi Tanede askerin Kendine Verilir.
Siz İzne Çıktığınızda Şubeye Gönderilecek Kağıdı Arazi EdersinizEğer İzinden Sağ Salim Döndüyseniz Şubeye Gidecek Kağıdı Ve Dosyaya Eklenek Kağıdı Yokederseniz Teskere Zamanınız Geldiğinde O Gittiğiniz İzni Gitmemiş Gibi Askerlikten Düşüp Eve Erken Dönersiniz
Tehlikeli Tarafı Olurda Komutan İzinlerinizi Hatırlarsa Vay Halinize , Ama Hatırlama İhtimali 100 Kişilik Bölükte 1 Kişi (Ama Göz Önünde Olan Birkişi Olduğunuz İçin Bu 100/1 Değil 100/40 Civarında Yakalanma Şansınız Var.

LinkBack URL
About LinkBacks
Ben Askerde Yazıcıydım Valla Gayette İyiydim Yani