Atamıza da böyle güzel bir cevap yakışırdı zaten...
Atatürk yemek yerken İngiliz astsubayın kendisini izlediğini farketmiş.
Önceleri umursamayıp yemeğine devam etsede uzun süre devam eden nefret dolu bakışlar
Atatürk' ü rahatsız etmiş.
Yaverine bakışlarınsebebini öğrenmesini buyurmuş.
Yaveri Ata'ya: "Çanakkale' de babasınıöldürmüşsünüz Atam!" demiş.
Atatürk' ün verdiği cevap ise şu olmuş:
"Git sor kendisine; babasının Çanakkale'de ne işi varmış"
Şafak Sayıyorum Mutluluğumuza,
Şafak Sayıyorum Sana Kavuşmaya
Ve
Şafak Sayıyorum Bir daha Hiç Ayrılmamaya
~ mEsUt & nAzLi ~
~ 89/4 KiLiS ~
~> TARIH OLDU <~
Atamıza da böyle güzel bir cevap yakışırdı zaten...
biri var solumda / soluğumda...
Atamizin her cevabi müthis..
Ve
~ mEsUt & nAzLi ~
~ 89/4 KiLiS ~
~> TARIH OLDU <~
Atatürk, yabancı bir lider'i yemeğe davet ederYemek'te Atatürk'ün Uşağı tabakları getirirken, tabaklar elinden kayar ve yere düşer.
Bu durum üzerine yabancı lider kendine has uslubuyla, Ulu Öndere "Uşağınız bir tabak getirmeyi bile beceremiyor, ona tabak getirmeyi öğretemediniz mi?"der.
Tabi Atatürk'ün cevabı yabancı lidere bir şamar gibi yapışmıştır
"Ben Türk milletine her şeyi öğrettim ama, başkasına uşaklık yapmayı öğretemedim" der
Ve
~ mEsUt & nAzLi ~
~ 89/4 KiLiS ~
~> TARIH OLDU <~
Atatürk'ün Gence Cevabı
Hatay sorununda Fransızların zorluk çıkardığı günlerdeydi. Atatürk, sofrasına çağırdığı Fransız Fevkalade Komiserine içini döküyordu.
-Hatay işi, benim kişisel davamdır. Beni üzüyorsunuz. Korkarım ki, beni meseleyi başka türlü halletmek zorunda bırakacaksınız.
Atatürk bu sözleri Türkçe olarak yüksek sesle söylüyor ve herkes dinliyordu. Hazır bulunanlardan Kazım Paşa da onun sözlerini Fransızca’ya çeviriyordu. Atatürk’ün “Beni Üzüyorsunuz” sözü salona yansır yansımaz arka sıralarda bulunan bir genç ayağa kalkarak:
-Atatürk! Üzülme arkanda biz varız, diye bağırdı.
Atatürk birden başını sesin geldiği yöne doğru çevirdi. Kaşları kalkmış, ürkünç bir çehre almıştı. Salon birden derin bir sessizliğe gömüldü. Herkes Atatürk’ün gence sinirlendiğini sanıyordu. Oysa tam bu sırada gözlerini gence diken Atatürk, onun bu sözüne karşılık olarak:Kaynakwh: Atatürk'ün Gence Cevabı
-Biliyorum çocuğum, onu bildiğim için böyle konuşuyorum, diye karşılık verdi
Ve
~ mEsUt & nAzLi ~
~ 89/4 KiLiS ~
~> TARIH OLDU <~
Kendisi de bir asker olan Mustafa Kemal Atatürk, İngiliz general Edward Johnson ile
evinde siyasi konularda görüşmeler yapıyordu.
Konu Sakarya Meydan Muharebesi'ne gelmiştiki İngiliz general, Ata ve Türk ordusunun Yunanla kahramanca çarpışmalarını "barbarlık" lâfziyle niteledi.
Bu meş'um niteleme ulu önder Kemal Atatürk'te şok etkisi yaratmıştı, işgalci, sömürgeci bir ülkenin generali, kendini savunan Türk halkının eşsiz kumandanına korkunç bir iddiada bulunuyor, kahraman Türk evlatlarından oluşan Türk ordusunu adeta linç ediyordu!
Bu sert ve haksız iddia karşısında Mustafa Kemal Atatürk hiç düşünmeden:
"Evet. Eğer savunmasız yetim çocukları, aciz kadınları katletmek ve dünyayı
adeta rehin etmek medeniyet; haysiyeti için çarpışmak barbarlıksa Türk milleti barbardır."
Konu M-N-2009 tarafından (07-10-2010 Saat 02:52 PM ) değiştirilmiştir.
Ve
~ mEsUt & nAzLi ~
~ 89/4 KiLiS ~
~> TARIH OLDU <~
Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve huzura kabul edilir.
O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum bir görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi" der.
Odada buz gibi bir hava eser.
Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır.
Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına
gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve
Çakmak'a:
" Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazırmıyız" der.
Fevzi Çakmak durmu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye yanıtlar...
Ata büyükelçiye döner ve:
"Biz hazırmışız. Hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der...
Ve
~ mEsUt & nAzLi ~
~ 89/4 KiLiS ~
~> TARIH OLDU <~
paylaşımlar çook güzell...
Hepsi süper.Atam a yakışanda budur zaten.
İzindeyiz Atam.Kemalist gençler olarak senin ilkelerin ve devrimlerinle ilerliyoruz.Benden sonra ki evlatlarıma bırakabileceğim tek miras,sana olan büyük aşkımdır.Nur içinde yat.Sarı saçlım mavi gözlüm..Seni seviyoruz ölümsüz ulu önder...
TOZ PEMBE HAYALLER VARDI
PEMBESİ GİTTİ TOZU KALDI