anlamadım bennnn![]()
Askerlik süreniz hesaplanırken ay hesabı yapılıyor. Yani 180 gün değil 6 ay askerlik yapıyorsunuz. 6 ayın kaç gün ettiği döneme göre değişiyor. Mesela Aralık dönemi için 183 gün ediyor. Çünkü Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarını asker olarak geçiriyorsunuz.
Askere gelmeden önce 12 gün izinli sayılıyorsunuz. Ayrıca asker olduğunuz her ay için 2 gün izin hakkınız var. Bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor. Son olarak askerliğinizi yaptığınız yerle ikamet ettiğiniz şehir arasındaki mesafeye göre yol izni alıyorsunuz. Örneğin Van-İstanbul arası 3 gün yol izni ediyor. Bunları toplarsak 183 günde toplam 27 gün izniniz oluyor.
Bu 27 günü, askerlik yapacağınız 183 günden çıkartırsak, Aralık ayında askerlik yapan birisi 156 gününü kışlada geçirmek zorunda. Buna göre eğer 11 Aralık'ta birliğine katılmışsa 14 Mayıs'ta, 12 Aralık'ta katılmışsa 15 Mayıs'ta terhis olur (yol izninin 3 gün olduğunu unutmayın. Yol izni 2 gün olan biryerde otursaydı, 1'er gün sonra terhis olacaktı).
Bu hesaba göre kendi terhis tarihinizi hesaplayabilirsiniz ve 11'inde mi 12'sinde mi katılacağınıza karar verebilirsiniz.
helen
hangi geceye zincir vurmuşlarda sabah olmamış
anlamadım bennnn![]()
Helen Bu Hesap Kısa Dönem Askerlik Yapanlar İçin Geçerli,
Uzun Dönem Hesabı Şöyledir ; Askerlik Gün Olarak Değil Ay Olarak HEsap Edildiği İçin Örneğin,
90/1 Tertip Askere Gidecek Birinin Terhis Tarihini Size Hesap Edeyim, 1 Tertiplerin "a" Grubu Silüsünde Bozukluk Yoksa 21 Şubat 2010'da Askerliğe Başlamış Sayılır ve Şubat ayına 15 Ay Daha Ekleyelim 21 Mayıs 2011 Normal Terhis Tarihidir.
Şimdi İzin Ve Yol Hesabını Yapalım Bu Askerlik Hesabına Göre Askere Giden Arkadaş İstanbullu Olsun Ve Askerliğini Ankaradfa Yapıyor Olsun İstanbul-Ankara Arası Yol İzni 1 Gündür 1 Gün Gidiş Yol Hakkı 1 Gün Dönüş Yol Hakkı Toplam 2 Gün.
Askerlik Yaptığınız Her Ay İçin 2 Gün İzin Hakkınız Vardır 15 ay x 2 Gün = 30 Gün İzin.
Bu Asker 2010 Yılında İzne Çıkarsa 2011'dede Yol Hakkına Sahip Olur.
Şimdi Bu Asker Arkadaşımız 2010 Yılında 7 gün İzin+ 2 Gün Yol Hakkı Kullanmı Olsun.
Şimdi Terhis Tarihi Hesap Edelim İzin Ve Yolların Tamamının Toplamı , 30 İzin Günü Hakkı + 2 Gün Yol Hakkı = 32 Gün.
Mayıs 21 Terhis Tarihi idi Bundan 31 Düşelim 19 Nisana Denk Gelecektir 7 Gün İzne Çıktığını Varsaymıştık 19 Nisan + 7 Gün 26 Mayıs 2011 Tarihinde Tezkere Mahiyetinde İzne Ayrılır Askerlik Süresi Yine 21 Mayısta Biter.
.
![]()
![]()
CenGaVeR selam..
benim erkek arkadaşım 89/1b gitti askere. 9 Mart 2009 silüsü. 11 Mart'ta da teslim oldu.
16 gün ceza yedi. 30 gün izninin de tamamını kullanıcak.
bi hesap da bu bilgilere göre yapabilir misin lütfen :)
teşekkürler..!
16 gün niye ceza yedi cnm :S
Elbet bir gün güneş bize de doğacak Umudum.. Seni sadece 460 gün değil bir ömür bekleyeceğim Birtanem..
Ölesiye seviyorum.. hasretle bekliyorum.. hersaniye düşünüyorum seni Hayat kaynağım.
ESRA & UMUT
89/4 KIBRIS
cep tlfnu yakalattı![]()
16 yıne az almıs benım kuzenım 2 ay aldı![]()
кαℓвιη öмüяℓüк вєη∂є ємαηєт
aslında 2 ay cezası ztn. ama sabıkasız olmasından, iyi halden, ilk dfa olmasından fln filan derken 16 güne düşüyo. ben heryerde böyle die biliodum.. o alayda tlf yakalatan herkes de 16 gün yatıyo hatta.
Aman Allah bidha göstermesin!
benım nısanlım 89/2 26 mayısta teslım olduu 2 gun yol ıznı verıdler 12 gun ızın kullanabıldıı sanırım dıger 12 gunu kullanamıcak agustosta gelcegını bılıorum ama tam olarak gun bılmıorum banada ayrıdmcı olrusanız sevındıırm
benim aşkımda sülüsünü 14 mayısta aldı askeriyeden sonra 26 mayısta yani bugün teslim oldu. ne zaman gelicek şimdi kafam karıştı yardım edin :S
Özlêmek ; saßretmektir..Usanmadan şafağı gözlemektir..Yılları,ayları,haftaları,günleri,saatleri,dakilarıhatta saniyeLeri kovalamaktır...
. . . Askerime İyi bak Bilecik.. 90/2