+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bir Sehit Mektubu

Emekli Yönetici Fatihin Askeri is on a distinguished road Fatihin Askeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hep gercek dostlarinin yaninda.

Standart Bir Sehit Mektubu

Bir Mehmetcigin ANLAYAN biri icin yurek yakan mektubu;

Ben Mehmet, suan 20 yasindayim ve askerim bir dagin basinda. Ankara'da dogdum, ama farketmezdi istanbul, Trabzon, Malatya yada Gaziantep' te dogmus olmamin. 19' uma kadar oyuncak silah haricinde silah gormemistim.Komutan biraz soverek biraz doverek ogretti bana silahin sagini solunu, ve gonderdiler beni doguya, dagin basina. Oysaki ben ne anlardim ne yapabilirdim o daglarin kurdu olmus terorist dedikleri adamlarla catismaktan.

Biliyorum Anne seni bir daha goremeyecegim, biliyorum burda olecegim.

Ama bir tek istegim var sizlerden su son cumlelerimi birileri ile paylasmaniz en azindan baska mehmetciklerin olmemesi icin.

- Daglarin uzmani olmus teroristlerin karsisina 3-4 ay egitim almis 19,20,21,22 yaslarindaki genci gondermesinler. Bunu burdada dile getirdim, senin o opmeye kiyamadigin yuzume, gozume 2 tokat daha yedim.

Biliyorum Anne seni bir daha goremeyecegim.

Anne ben vatanimi cok seviyorum ama bunun icin illa olmem mi lazim ? ki olmeye bile raziyim ama ben eksi 3 derece sogukta nobet tutarken komutanlarin, ogullarinin sicacik oda ve evlerinden ickilerini icmesi zoruma gidiyor.

Ben vatanimi Generallerden, Subaylardan, Albaylardan ve onlarin cocuklarindan daha cok seviyorum Anne. Ben askerligimi eksi 3,4,5 derecelerde yapiyorsam onlarda yapsin. Ben Sehit olan bir General oglu gormedim Anne.

Neyse Anne biliyorum seni bir daha goremeyecegim, buralarda olecegim.

Beni en cok uzen seylerden biride benim acimi az da olsa dindiricek bir kardesimin olmamasi. Bazi seyleride yazamiyorum.

Kendinize iyi bakin, HAKKinizi helal edin.

Mehmet.

----------------------------------------------------------

Bu mektup Mehmet'in Ankara' daki ailesine ulasmadan Mehmet bir karakol baskininda kafasina ve vucuduna aldigi 6 kursun ile (sehit) olur.

Ailesi Sehitlik haberini alinca, Annesi kalb krizi gecirir ve vefat eder.

Mektup ise bir muddet sonra babanin eline gecer.Babasi oglunun bir nevi son istegi olan bu mektubu bir yerel gazetede paylasir ama bu mektup yuzunden onunda birazcik basi agrir tefarruta girmiyecegim.

---------

Ve ben butun bunlari okuduktan sonra bir kac soru sormak istiyorum herkese:

- Neden profesyonel bir ordu kurup su teknoloji caginda 1 milyona yaklasan ordumuzun sayisini azaltip daha etkili,teknik iyi egitilmis, uzman bir ordu olusturmuyoruz? (asker sayisi cok demek guclu ordu demek degildir, devir teknoloji devri bir dugmeye basarak binlerce kisiyi oldurebiliyorsunuz)

- Olen (Sehit) olan neden hep gariban? Su sehit olan General, Albay cocuklarinin Sehit mezarligi nerede gosterinde ruhlarina bir dua okuyalim.VARSA TABi.

- Son olarak bu arada 19 yasindaki bir ana kuzusunu 1 kac ay egitimden sonra, gozu donmus, daglarin uzmani olmus teroristlerin karsisina cikarmanin MANTIGINI ben bilmiyorum siz biliyorsaniz IZAH edermisiniz?

NOT: Annelerimizin aglamamasi icin, ceza olarak eline el bombasi verildikten sonra olen askerlerimizin komutanin yaptiginin resmen cinayet oldugunu soyledigimiz icin, 19-20 yaslarindaki cocuklarimizin kisa bir egitimden sonra teroristlerin karsisina cikarip resmen olmesine goz yummanizin yanlis oldugunu soyledigimiz icin bana ve benim gibi dusunenlere surekli; TSK' yi yipratmayin, TSK yipratmak icin soyleniyor bu sozler, yapiliyor bu haberler diyorsunuz ya,ama ben vicdanimin sesini dinlereyek en azindan 20 yasinda Sehit olan Mehmet ve onun Annesi olan hanimefendi icin soruyorum daha kac Mehmetlerin olmesi lazim bu Sehidimizin soylediklerinin hic mi dogruluk payi yok ?
    Bazen Laz olurum cikarim Karadeniz'e,
    bazen Kurt olur inerim Anadolu'ya
    bazen Turk olurum dolasirim Turkiye'yi ve dunyayi
    ama sorarsan sen kimsin diye derimki ben bir Osmanli Torunu'yum

•๋●•๋ ҳ̸Ҳ̸ҳ oldugumde arkamda benden razi olan bir ES ve dostlar birakmak isterim Ҳ̸ҳ. ๋•●•

Ey kul! Etme dünya nazı Kıl namazı yarın kılarız diyenin dün kıldık cenaze namazını!!

iڪےT∂ηßﺙℓ

Tezkereci Asker cananahmet is on a distinguished road cananahmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

off gözyaşlarım okutmadı bile

~~ AhMeT & CaNaN ~~
    $ırnak\ seslice
    89\2

Kavuştum Sana

Cezalı Üye NiL_Cen_Ay_Giz is on a distinguished road
    Nereden
    Bursa

- Son olarak bu arada 19 yasindaki bir ana kuzusunu 1 kac ay egitimden sonra, gozu donmus, daglarin uzmani olmus teroristlerin karsisina cikarmanin MANTIGINI ben bilmiyorum siz biliyorsaniz IZAH edermisiniz?

bunun turkıyemızde ızah edılecek bır durumu yok canımm ne yazıkkı oyle bı durumdayızkıı bı kac ay egıtımden sonra rahat la askerlerımızı daglara gonderebılıyorlar

aslında 6-7 ay egıtım kı o bıle yeterlı degıl ondan soonra doguya gonderılmelerı daha mantıklıdır bu ateş sadece düştugu yerı degıl ıslam alemının tüm muslumanlarını yakıyorrr allahtan rahmet dılıyorum mehmetcıklerımıze abılerımızee
    ruhunuz şad mekanınız cennet olsun

~ Güzin Abla ~ M-N-2009 will become famous soon enough M-N-2009 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bu sorulari sadece sen degil akli basi yerinde olan herkes soruyor, ama nedense cvp yok..
    cok üzücü bi durum. Allah tüm askerlerimizi korusun..
    Şafak Sayıyorum Mutluluğumuza,
    Şafak Sayıyorum Sana Kavuşmaya
    Ve
    Şafak Sayıyorum Bir daha Hiç Ayrılmamaya

~ mEsUt & nAzLi ~
    ~ 89/4 KiLiS ~

~> TARIH OLDU <~