yardım etmeyi isterdim ama hiç bi bilgim yok araştırdım fakat bulamadım
arkadaşlar acil bu konuda gercekten bilgisi olan kesin bilgisi olan insanlar cvp yazsın lütfen iki senelkl mezun olupta askerde subay olarak kalmak için ne yapmalı ve sınavı ne zamandır neler gereklidir
yardım etmeyi isterdim ama hiç bi bilgim yok araştırdım fakat bulamadım
Konu helen_1208 tarafından (09-11-2009 Saat 05:17 PM ) değiştirilmiştir.
helen
hangi geceye zincir vurmuşlarda sabah olmamış
tesekkürler helen asker olan arkadaslar subay olanlar bana yardım edın lutfen çok önemli
Ev Arkadaşlarım Astsubay onlara sordum öyle bir hakkının olabilmesi için yedek subay olarak gitmen gerekiyor,bunun içinde 4 yıllık herhangi bir fakulteden mezun olman gerekli,subay olarak kalma hakkın malesef yok.uzmançavuş olarak kalabilirsin daha sonrada astsubaylık sınavına girip oraya kadar yukselebilirmişsin.
2 yıllık mezunlar bende 2 yıllık mezunum askerde subay olarak kalamıyor uzmanlık sınavlarına gırebılır ordan yukselme ıhtımalı varmı bılemıyorum meslek konusuna gelınce arkadasım askerıyenın hangı kısımda ıhtıyacı varsa ona gore uzman alıyor zaten örnegın gecen sene topcu garson can kurtaran vs kısımlaraına (denızcılerın) uzman cavus aramıs zaten askerlıgın 8 yada 9 uncu aylarında sınavlarla ılgılı komutanlar bılgı verıyor.
Simdi Ersin Diyorsunuz Gün Gelecek Ersin Bey Diyeceksınız Bugun 460 Diyorum Gün Gelecek Safak Doğan Günes Derim