+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: askerlikte şehit çocuğuna sağlanan haklar

Acemi Asker slhztrk is on a distinguished road

Standart askerlikte şehit çocuğuna sağlanan haklar

merhaba
    Babam 1980 senesinde Burdurda vatani görevini yerine getirirken kaza sonucu vefat etti (malulen ölüm olarak geçiyor) Babam askerde vefat ettiği için kardeşi (amcam) askerlik vazifesini yapmamış. ben muhtemelen kasımda askere gidecem.Askerde ne gibi haklarım var.
    - ''Şehit Kardeşlerinin İkametgahlarına Yakın Bir Yerde Askerlik Hizmetini Yapması'' bu gibi haklardan yararlanabiliyormuyum. teşekkürler

Tezkereci Asker helen_1208 will become famous soon enough helen_1208 will become famous soon enough

Şehit Kardeşleri veya Çocuklarından Birinin İkametgahlarına Yakın Bir Yerde Askerlik Hizmetini Yapması (Sb./Astsb./Uzm.J./Uzm. Erb./Erb.-Er) :

Şehit personelin kardeşlerinden veya çocuklarından biri, acemi eğitimlerini müteakip yerli askerlik şubelerine yakın birliklere tertip edilir.

Hak sahibi personel veya ailesinin, bu konuda öncelikle sevk esnasında Askerlik Şubesi Başkanlığına, tertip edildiği Birlik K.lığına veya şehidin kardeşinin mensubu olduğu Kuvvet/J.Gn.K.lığına dilekçe ile müracaatı gerekmektedir. Dilekçesine kardeşinin şehit olduğuna dair belge ve vukuatlı nüfus kayıt örneği eklenmelidir.
    helen

hangi geceye zincir vurmuşlarda sabah olmamış

Acemi Asker slhztrk is on a distinguished road

Çok teşekkür ederim.. İnşallah bu kanun askerde malulen ölen asker çocukları içinde geçerlidir.Başka varmı bildiğiniz haklar ...ben kısa bi internette araştırdım ama bundan başka hak yok galiba? Teşekkürler

+ Konuya Cevap Yaz